onsdag 14 januari 2009

Matlagningskurs hos Hattori-san

Tisdag och matlagningskurs hemma hos Hattori-san i Gakugei-daigaku, ett par stationer från Shibuya. Kursen anordnas av Swea och Hattoria-san är otroligt vänlig och talar engelska vilket underlättar det hela. Vi lagar seabream (havsruda) som jag aldrig hört talas om. Vit god fisk som ångkokas och serveras med marinerat stekt fläskkött, friterade pumpa/skinka/lök-bollar och kokta grönsaker. Mycket gott och trevligt, men roligast att få komma in i ett japanskt hem! De har ett traditionellt rum med små altare, ett shinto och ett buddistiskt. Där tänder de rökelser och lägger en frukt, en kopp kaffe eller vad den döda släkting de hedrar nu kan tänkas gilla. De är dock inte religiösa poängterar hon utan det är mer en trevlig stund på dagen då de talar med bortgångna släktingar.


Efter lunchen följer jag med till Hiroo där mataffären International Azabu ligger. En affär för utlänningar (gaijins) där det finns ett stort utbud men framförallt så står det på engelska på allt så det kan vara bra även om man skall ha något inhemskt. Inte så billigt, men bra när man letar efter något speciellt.

På kvällen middag med Johns chef Anders som är här på ett tre dagars (!) besök. Vi äter Korean Barbecue, ett vinnande koncept. Sen en kaffe i skybaren på hotellet bredvid vårt. Mäktig utsikt över Tokyo by night.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar