måndag 20 april 2009

Punktering i Kyoto


Söndag och jag vaknar vid kl 07 och har sovit som en klubbad säl. John som är en lite bättre vakthund hade vaknat när vår okända rumsgranne lämnade rummet redan vid kl 06. Vi äter en rejäl europeisk frukost och cyklar sen vidare mot dagens första sevärdhet; Gyllene paviljongen. Vi cyklar längs med floden och det är lika härligt idag. I höjd med Kejserliga palatset lyckas pappa pricka den enda krossade glasflaskan i hela Japan och får punktering... Jon vill minnas att han igår såg en cykeluthyrare i närheten och åker iväg för att reka och det stämmer! De fixar det billigt på mindre än en kvart och pappa försöker ge lite dricks som tack för hjälpen. Det får han dock inte, man ger i stort sett aldrig dricks i Japan.

Nu är vi på g igen och vi kommer fram till Gyllene paviljongen, det är verkligen fantastiskt! Därifrån rullar vi nedför mot Nijo-castle, ett slott från 1600-talet där shogun bodde, där näktergalsgolvet finns. Det är ett trägolv som är lagt så att det "sjunger" när vi går på det för att varna om fienden lyckas ta sig in. Verkligen coolt! Vi börjar få lite ont om tid och rullar tillbaka till vandrarhemmet, hämtar våra grejer och går till stationen där vi hinner äta en Bikku Makku (Big Mac) innan vi tar shinkansen tillbaka till Tokyo.

Kyoto är verkligen fantastiskt, men om möjlighet finns försök att inte åka dit på helgen då det är mycket folk. Som en jämförelse så hann vi på två dagar en sevärdhet mindre än vad Johns föräldrar hann på en dag... Det beror nog inte bara på värmen och att vi valde att cykla emellan utan också på vårt sällskaps något begränsade tempel- och helgedomintresse...

På tåget tillbaka tar sig alla en lur och hemma i Ikebukuro blir det Standing Sushi Bar innan läggdags. Härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar