fredag 3 april 2009

Körsbärsblomning, bråk, Kobebiff och VM-pokal






Lördag och tanken var picnic i Shinjuku Gyoenparken då körsbärblomningen nu är halvvägs på gång. Dock lite grått och kallt så vi tar en promenad där istället. Vädret hindrar dock inte japanerna som formligen vallfärdar till parkerna. Körbärsblomningen (hanami) är en upplevelse. Inte direkt vad jag skulle kalla en naturupplevelse; japanerna kollar på blommorna och vi kollar på japanerna. Jag ser för första gången två japaner som bråkar, och de bråkar om att den ena står ivägen för den andra som fotar körsbärsträd... Det blir handgemäng och om vi inte förstått det innan så förstår vi nu hur viktig körsbärsblomningen är.

Jag åker hem och vilar och John tar med Mats och Kerstin till Kappabashi. De kommer nöjda hem med både kniv och en fin röd papperslykta.






På kvällen äter John och jag Kobebiff för första gången! Vi åker till Kawamura som ligger i Ginza och äter en en fantastisk meny och för en köttälskare så är det nästintill en religiös upplevelse. Vår kock visar oss runt och vi får kolla in den speciella kylen som har skakande hyllor så att köttet inte skall frysa. Coolt!

På vägen till tunnelbanan råkar vi gå förbi Sony Showroom och vad finns där om inte VM-pokalen! "Fattar ni, Maradona har hållit i den här" säger John och nej vi fattar inte, men det gör inget, Johns kväll är total!

På tunnelbanan hem sover japanerna som vanligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar