onsdag 18 mars 2009

Helg i Hong Kong





Torsdag och i eftermiddag flyger vi till Hong Kong. Då vi inte ansökte om visum får vi stanna i Japan i 90 dagar, så vi behöver ut ur landet och få nya stämplar. Till Hong Kong behövs inget visum för svenskar, till skillnad från om vi skall in i Kina. Flygresan är 4,5 timmar och när vi landar i Hong Kong på kvällen är det sommarvärme, så härligt. Flygplatsen är bara tio år gammal och jättefräsch. Expresståget in tar 23 min, smidigt.

Vi bor på Metropark Hotel i Wanchai på Hong Kong Island och försöker hitta en restaurang som Kaneko-san på Johns jobb tipsat om. Vi hamnar vid City Hall, men inser sen att vi missförstått instruktionerna och är för hungriga för att leta och tar oss tillbaka till Wanchai och äter middag på en mexikansk restaurang på Lockhart Road. Det står i guideboken om Richard Mason's novell The world of Suzie Wong som tydligen skall ha utspelat sig här. Säger dock inte oss något, kanske mer bekant för den äldre generationen?

Lockhart Road är kantad med suspekta klubbar och har något bedagat över sig. Det är lätt att lägga sig till med lite "Japan-snobbism" och vid en första anblick tycka att det är smutsigt, oordnat och högljutt i Hong Kong. För oss är det dock kärlek vid, om inte första så andra ögonkastet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar