tisdag 3 mars 2009

Skidåkning i Japan





Söndag och vi vaknar upp till en fantastisk dag! Det finns både "vanlig" frukost och japansk frukost vilket innebär fisk och ris i olika former. Jag är inte äventyrlig på morgonen och håller mig till den vanliga. Hyrde skidor och pjäxor redan igår på hotellet. Det verkar som att varje hotell har sin egen lilla uthyrning, smidigt. Det finns pjäxor upp till storlek 45, stora storlekar kan tydligen vara ett problem.

Känns som vanligt men ändå inte. Det är ordning och reda, liftgubbarna är artiga och hjälpsamma. Systemet är stort, dock inte alplånga backar. Högsta toppen är 2307 meter. Liftkartan är på japanska, men de flesta skyltarna i backen finns både med japanska tecken och vårt alfabet. Det växer gröna blad upp ur snön, John tror att det är någon form av bambu. Kanske det? Det finns inga toppstugor utan restaurangerna ligger vid foten av backen. Inget österrikiskt gemüt där inte utan mer bambakänsla, lysrör och snabb matutfodring. De japanska toaletterna med värme i toalettsitsen är en favorit även i Tokyo, men i skidbacken är det ju helt fantastiskt trevligt! Det är inte så mycket folk och de som är här är duktiga åkare. I vårt lilla system är det inte tillåtet med snowboard, men det verkar det vara i övriga systemet. Vi tar oss bort till Hoppo och åker i en backe där vi tror att de körde OS i storslalom 1998. Lite oklart för liftkartan är som sagt på japanska...

Jag drömmer om att se fjällapor i backen, men sån tur har vi inte. Vi avslutar dagen med onsenbad och god middag i "franska" matsalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar