lördag 28 februari 2009

Vilda snöapor som badar i varma källor















Tiiidig lördagmorgon. Vi åker shinkansen från Tokyo station redan kl 0640. Örjan och Christina är också med och vi äter medhavd matsäck på tåget. Exakt kl 0828 är vi i Nagano där vi byter till bussen som skall ta oss upp till skidbackarna. Okushiga Kogen ligger längst upp i skidområdet Shiga Kogen som består av ett tiotal skidorter som är sammanbundna i ett system, totalt 71 liftar. Bussen upp tar drygt två timmar och vi checkar in på Okushiga Kogen Hotel vid halv tolv.


John har ända sen han kom till Japan talat om att han vill se vilda snöapor som badar i varma källor, en anledning till att vi valde detta skidområde. Vi kastar i oss lite snabb lunch och sen buss tillbaka i en dryg timma till Jigokudani. Därifrån är det en halvtimmes rask promenad upp till aporna. Aporna visar sig vara en riktig höjdare! De är superskojiga och badar i varma källor och springer runt i snön. De är en sorts makaker som lever vilda i skogen och som under vintern kommer till detta område för att värma sig varma källor. Småaporna skojbråkar och hoppar i och ur vattnet och storaporna sitter mest och tar det lugnt, precis som det brukar vara...



Från bussfönstret på väg tillbaka ser vi en ensam apa i ett träd. Märklig syn. Väl tillbaka på hotellet blir det onsen bad för oss också, dock utan apor. Middag på hotellet och lite varm sake på det i den nybyggda igloon utanför. Härlig dag!

2 kommentarer:

  1. Kan man få ställa lite frågor om japanska snö apor här?

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag skulle också behöva ställa några frågor om dessa makaker

      Radera