tisdag 17 februari 2009

Papperspyssel och middag på Chachahana


Fredag och dags för papperspyssel igen på Sakurahorikiri. Anne och Maggan som varit med förut och nya idag; Maria och Mia. Idag blir det en fotoram. Vi fikar på ett café bredvid medan limmet torkar. Åker med Maggan till Shinjuku och provar fotmassage (foot reflexology) på Foot Therapy för första gången. Jätteskönt.






På kvällen middag och tjejkväll med Johns kollega Naoko och hennes väninna Mari. Jag har hört om Golden Gai i östra Shinjuku, som är ett hett barområde som förr var lite skumt, och vill gärna gå dit. Många pyttesmåbarer och enligt guideboken släpper inte alla in utlänningar. Vet inte om fortfarande det stämmer dock. Naoko bor i Shinjuku och har bra koll på området och bokar bord på Chachahana. Kan verkligen rekommendera den restaurangen (finns även i Shibuya), kul för att det är traditionellt japanskt och man sitter på golvet i rum utan fönster, men samtidigt trendigt modernt. Maten är Kyoto-style och det finns menyer på engelska. Jag lät dock Naoko och Mari sköta beställningarna och det blev utmärkt. Vi drack shotshu och åt olika smårätter. Otroligt trevlig kväll och intressant att få lite inblick i japanskt liv. Minns speciellt en fråga från Naoko; "Men vad gör ni i FYRA veckor på sommarsemestern?"

Åker hem vid midnatt då sista tågen går och det är lika mycket folk i tunnelbanan som under morgonrusningen. Fascinerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar