söndag 1 februari 2009

Middag hos Ebisawa-san


Lördag och vi (eller iallafall John) vaknar av att regnet piskar mot rutan. Klockan fem är vi bjudna på middag till Johns kollega Ebisawa-san och hans fru Sanae-san. De bor i Ina-chuo, tio stationer med shuttlebus från Omiya stn, nordväst om Tokyo. Tar en timme dörr till dörr och kollektivtrafiken i denna stad är värd en applåd! Har hittills under min tid här väntat max sex minuter på tåg eller tunnelbana. Västtrafik, se och lär!

Vi får fantastiskt god mat; gör vår egen sushi (temaki), goda friterade spett med fläskkött och lök, musselsoppa och mycket annat gott. Ebisawa-san talar engelska och översätter åt sin fru. Han har även en liten fickdator till hjälp, smart! De är mycket intresserade av friluftsliv och har hikat en hel del runt om i Japan med hunden Mao. De byggde huset för fyra år sen och det är västerländsk stil förutom ett rum som är traditionellt med pappersväggar och tatami-mattor på golvet. Jag gör "high-touch" med Mao
som har regn- och dunjackor från flera olika baseball-lag då Ebisawa-san är stort baseball-fan till Johns stora glädje. Jag tror att det var så de hittade varandra på kontoret.

När vi går får vi varsin present (!!), jag får ett päronvin från trakten och John får 12-årig japansk Suntory-whisky. Vi har en fantastisk kväll och hoppas att de kommer till Sverige och hälsar på en dag! Domo arigato gozaimasu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar